Citronbakad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbakad torsk

Citronbakad torsk

med körvelsås och potatismos

Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Körvel

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2623 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett19.4 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater73.2 g
varav socker20.1 g
Protein38.9 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 200°/180°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär morot och palsternacka (oskalad) i stavar.

Dela purjolök på hälften och sedan i kvartar på längden.

Placera morot, palsternacka och purjolök ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka. 

Gör potatismos
2

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa den tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], riven ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar tills len. Täck med lock och sätt åt sidan.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Förbered fisk
3

Under tiden, skär citron i 1 cm tunna skivor.

Torka fisk med hushållspapper, ringla över med olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Placera citronskivor ovanpå fisken.

Tillaga fisk
4

Placera fisken på den andra sidan plåten, när grönsakerna har 15 min kvar av tillagningstiden. Baka i 12-15 min, eller tills genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga körvelsås
5

Under tiden, grovhacka körvel. 

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], körvel, senap till en medelstor kastrull på medelhög värme. Vispa ihop och krydda med salt och peppar. 

Koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp potatismos, torsk och grönsaker i djupa tallrikar.

Ringla sås över fisken.