Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbakad kolja

Citronbakad kolja

med kryddad potatis och vitlöksmajonnäs

Kolja är en mager torskfisk med delikat fiskkött. Vi tillagar vår kolja i ugnen, täckt av citronskivor som ger saft och smak. Den får sällskap i ugnen av potatis, morot och paprika, som kryddas med rökt paprika och vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Krämig vitlöksmajonnäs är ett ljuvligt tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
10 min prep
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

½ st

Citron

300 g

Potatis

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2057 kJ
Energi (kcal)492 kcal
Fett19.6 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater41.8 g
varav socker14.3 g
Protein34.9 g
Salt0.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. 

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Förbered fisk
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor.

Torka av fisk försiktigt med hushållspapper, och krydda med Medelhavets Pärla, en nypa salt och peppar.

Lägg över fisk i en ugnsform och toppa med citronskivor. 

Ställ åt sidan, redo att bakas. 

Baka fisk
3

Placera fisk i ugnen, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, och placera samtidigt vitlöksklyfta på plåten med grönsaker.

Baka fisk i ugnen i 12-15 min, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered rucola
4

Under tiden, skölj rucola.

Blanda vitlöksmajonnäs
5

När grönsaker är färdigrostade, pressa ut vitlök och mosa den med gaffel. 

Blanda mosad vitlök, majonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål.

Rör i rucola i plåten med med grönsaker.

Servera
6

Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar. 

Servera med vitlöksmajonnäs.