topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbakad kolja

Citronbakad kolja

med kryddad potatis och vitlöksmajonnäs

Kolja är en mager torskfisk med delikat fiskkött. Vi tillagar vår kolja i ugnen, täckt av citronskivor som ger saft och smak. Den får sällskap i ugnen av potatis, morot och paprika, som kryddas med rökt paprika och vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Krämig vitlöksmajonnäs är ett ljuvligt tillbehör.

Taggar:
Lågkalori
Mjölkfri
Glutenfri
Enkel
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Kolja

(Innehåller Fisk)

½

Citron

300

Potatis

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Vitlöksklyfta

40

Rucola

1

Paprika

1

Rödlök

2

Morot

4

Rökt paprikapulver

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)508 kcal
Energi (kJ)2126 kJ
Fett19.9 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater44 g
varav socker17.3 g
Protein35.3 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis och grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis, morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. 

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Förbered fisk
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor.

Torka av fisk försiktigt med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Lägg över fisk i en ugnsform och toppa med citronskivor. 

Ställ åt sidan, redo att bakas. 

Baka fisk
3

Placera fisk i ugnen, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, och placera samtidigt vitlöksklyfta på plåten med grönsaker.

Baka fisk i 12-15 min, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered rucola
4

Under tiden, skölj rucola.

Blanda vitlöksmajonnäs
5

När grönsaker är färdigrostade, pressa ut vitlök och mosa den med gaffel. 

Blanda mosad vitlök, majonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål. Rör i rucola i plåten med med grönsaker.

Servera
6

Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar. 

Servera med vitlöksmajonnäs.