Skip to main content
Chutneyglaserad kolja

Chutneyglaserad kolja

med rostade grönsaker och kryddig couscous

3.9
(168)

Denna fantastiska måltid består av kolja som vi steker med chili och aprikoschutney. Vi serverar den glaserade fisken med rostade rödbetor och morot, couscous kryddad med vår egna kryddblandning Panamat och vitlöksyoghurt. Nu är det bara att hugga in!

Allergener:
Fisk
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt
Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

2 st

Rödbeta

1 st

Koriander

4 g

Panamat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

40 g

Rucola

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

½ msk

Olja till couscous

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

Energi (kJ)2685 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett22.9 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker25.9 g
Kostfiber8.8 g
Protein35.3 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Skölj rucola.

Finhacka koriander.

Laga couscous
4

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, Panamat och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Tillsätt hälften av pumpafröna, koriander och fluffa upp couscous med en gaffel.

Stek fisk
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida. Vänd och tillsätt smör, chiliflakes och aprikoschutney.

Stek i ytterligare 2–3 min, tills att fisken är genomstekt och glaserad.

Blanda rostade grönsaker med spenat.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Servera couscous, fisk och rostade grönsaker på tallrikar.

Ringla resterande glaze över fisk.

Servera med en klick vitlökyoghurt och strö resterande pumpafrön över grönsaker.