Skip to main content
Snabb chorizo- och mozzarellawrap
Snabb chorizo- och mozzarellawrap

Snabb chorizo- och mozzarellawrap

med stekt potatis & tomat- och morotssallad

En enkel wrap blir den perfekta middagen när du inte har så mycket tid över att laga mat, men vill äta något gott! Vi fyller varma tortillabröd med stekt potatis, chorizo och mozzarella och serverar våra wraps med en enkel morot- och tomatsallad.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Potatis, tärnad och förkokt

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Tomat

1 st

Morot

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3921 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett47.8 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater485.2 g
varav socker30.8 g
Kostfiber57.7 g
Protein76.7 g
Salt8.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Stek potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn. 

Finhacka rödlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt potatis och rödlök till pannan och krydda med Mamas Favorit, salt och en nypa peppar. Stek under omrörning i 7–8 min, eller tills brynt.

TIPS: Tillsätt mer olja om potatisen fastnar i stekpannan.

Stek chorizo
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelvärme. 

Stek chorizo i 6–8 min, eller tills brynt och genomstekt.

Häll av mozzarella och riv den i bitar.

Förbered grönsaker
3

Skölj rucola.

Skär tomat i klyftor.

Riv morot grovt.

Blanda rucola, tomat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Fördela potatis, chorizo och mozzarella mellan tortillas. Vik in ändarna och rulla ihop till wraps.

Halvera wraps och servera med sallad på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image