HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne
topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med avokado, crème fraiche och tortilla chips

Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Vi lagar en ljuvlig chili sin carne med kidneybönor, paprika, chili, morot och rödlök. Den helt rätta smaken får chilin av våra kryddblandningar Tex-Mex och Jorden runt. Perfekta tillbehör är kokt ris, mosad avokado, crème fraiche och tortillachips.

Taggar:SnabbVegetariskLättlagad
Allergener:sellerimjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Chili

1 st

Paprika, grön

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

1 st

Avokado

½ burk

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

efter behov

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)930.1849 kcal
Energi (kJ)3891.8938 kJ
Fett33.3877 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater117.2041 g
varav socker24.8 g
Protein22.4435 g
Salt4.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv vitlök fint. Finhacka rödlök. Kärna ur och finhacka chili. Kärna ur och finhacka paprika. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, rödlök, chili, paprika och morot i 4-5 min, tills mjuka. Tillsätt Tex-Mex och Jorden runt och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk | 2P] och kidneybönor, och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 7-10 min tills tjocknad, rör då och då. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.

5

Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och gröp ur avokado. Mosa avokado med en gaffel i en liten skål. Tillsätt en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp chili och ris i skålar. Toppa med en klick crème fraiche och mosad avokado. Strö över koriander och servera med tortillachips.