Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Vi lagar en ljuvlig chili sin carne med kidneybönor, paprika, chili, morot och rödlök. Den helt rätta smaken får chilin av våra kryddblandningar Tex-Mex och Jorden runt. Perfekta tillbehör är kokt ris, mosad avokado, crème fraiche och tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
4
Grönsaksbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Röd chili
1
Paprika, grön
2
Morot
1
Kidneybönor
5
Tex-Mex
1
Krossade tomater
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Avokado
½
Tomatpuré
150
Basmatiris
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Socker (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv vitlök fint. Finhacka rödlök. Kärna ur och finhacka chili. Kärna ur och finhacka paprika. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, rödlök, chili, paprika och morot i 4-5 min, tills mjuka. Tillsätt Tex-Mex och Jorden runt och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk | 2P] och kidneybönor, och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 7-10 min tills tjocknad, rör då och då. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.
Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och gröp ur avokado. Mosa avokado med en gaffel i en liten skål. Tillsätt en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp chili och ris i skålar. Toppa med en klick crème fraiche och mosad avokado. Strö över koriander och servera med tortillachips.