topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med mozzarella, salladslök och tortilla chips

Med hösten i antåg kan vi äntligen börja laga rykande heta soppor och mustiga grytor igen. Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, gräddig mozzarella och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Grön paprika

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 paket

Svarta bönor

1 st

Salladslök

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ påse

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2339 kJ
Energi (kcal)559 kcal
Fett29 g
varav mättat12 g
Kolhydrater45 g
varav socker16 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Halvera paprika och ta bort kärnhus.

Finhacka paprika, morot och rödlök. Pressa vitlök. Ansa salladslök och skiva den tunt.

Häll av och skölj svarta bönor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Lägg paprika, morot och rödlök i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Fräs grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min. Rör om regelbundet så de inte bränns vid.

3

Rör i vitlök och Hello Mexico kryddmix i kastrullen. Stek tills det börjar dofta, 2-3 min, under omrörning.

4

Häll i krossade tomater och svarta bönor i kastrullen. Koka upp på hög värme. Sänk till medelvärme när chilin börjar koka.

Låt sjuda under regelbunden omrörning tills chilin har tjocknat, 12-15 min. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

5

Fördela chilin mellan era skålar och toppa med en klick crème fraîche.

Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och salladslök.

Servera med tortillachips vid sidan av.

Smaklig måltid!