HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne
topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med mozzarella, salladslök och tortilla chips

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

1 paket

Salladslök

Grön paprika

Morot

Vitlöksklyfta

Rödlök

Svarta bönor

Tex-Mex

Krossade tomater

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1462.9355 kJ
Energi (kcal)349.65 kcal
Fett17.015 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater31.1425 g
varav socker1 g
Protein16.425 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Halvera paprika och ta bort kärnhus. Finhacka paprika, morot och rödlök. Pressa vitlök. Ansa salladslök och skiva den tunt. Häll av och skölj svarta bönor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Lägg paprika, morot och rödlök i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min. Rör om regelbundet så de inte bränns vid. 

3

Rör i vitlök och Hello Mexico kryddmix i kastrullen. Stek tills det börjar dofta, 2-3 min, under omrörning. 

4

Häll i krossade tomater och svarta bönor i kastrullen. Koka upp på hög värme. Sänk till medelvärme när chilin börjar koka. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills chilin har tjocknat, 12-15 min. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

5

Fördela chilin mellan era skålar och toppa med en klick crème fraîche. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och salladslök. Servera med tortillachips vid sidan av.