Skip to main content
Chili sin carne

Chili sin carne

med mozzarella, salladslök och tortilla chips

4.0
(91)

.

Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

75

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

1

Salladslök

1

Grön paprika

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Svarta bönor

3

Tex-Mex

1

Krossade tomater

75

Crème fraiche

Näringsvärden

Energi (kcal)362 kcal
Energi (kJ)1516 kJ
Fett17 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater35.5 g
varav socker1 g
Protein16.7 g
Salt1.2 g

Instruktioner

1

Halvera paprika och ta bort kärnhus. Finhacka paprika, morot och rödlök. Pressa vitlök. Ansa salladslök och skiva den tunt. Häll av och skölj svarta bönor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Lägg paprika, morot och rödlök i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min. Rör om regelbundet så de inte bränns vid. 

3

Rör i vitlök och Hello Mexico kryddmix i kastrullen. Stek tills det börjar dofta, 2-3 min, under omrörning. 

4

Häll i krossade tomater och svarta bönor i kastrullen. Koka upp på hög värme. Sänk till medelvärme när chilin börjar koka. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills chilin har tjocknat, 12-15 min. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

5

Fördela chilin mellan era skålar och toppa med en klick crème fraîche. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och salladslök. Servera med tortillachips vid sidan av.