
Det latinamerikanska köket har massor av gott att bjuda på och i denna festmåltid får du smaka på lite av varje! Medan våra färdiga kycklingempanadas gräddas gyllene i ugnen steker vi krispiga potatis- och halloumifritters som vi toppar med srirachamajonnäs och salladslök och svänger ihop en het och syrlig pico de gallo. Sen är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
360 g
Kycklingempanadas
(Innehåller: Vete, Gluten, Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Jordnötter, Sesam)
2 st
Tomat
1 st
Lök
½ st
Chili
1 st
Koriander
½ st
Citrusfrukt
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
100 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Potatis
2 st
Salladslök
1 st
Ägg till fritters
1.5 msk
Mjöl till fritters
¼ tsk
Salt till fritters
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera empanadas på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–17 min, eller tills gyllene och genomstekta.

Under tiden, riv potatis (oskalad) och halloumi.
Vispa ihop ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner potatis och halloumi i skålen.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Klicka ut smet i pannan med en sked för att göra 4 små fritters per person.
Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Finhacka tomat, lök och koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda tomat, lök, koriander, chili, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Toppa fritters med srirachamajonnäs och salladslök.
Ställ fram alla komponenter på bordet och servera empanadas med pico de gallo, fritters och resterande srirachamajonnäs.