Skip to main content
Kycklingempanadas och pico de gallo

Kycklingempanadas och pico de gallo

med halloumifritters och srirachamajonnäs

Det latinamerikanska köket har massor av gott att bjuda på och i denna festmåltid får du smaka på lite av varje! Medan våra färdiga kycklingempanadas gräddas gyllene i ugnen steker vi krispiga potatis- och halloumifritters som vi toppar med srirachamajonnäs och salladslök och svänger ihop en het och syrlig pico de gallo. Sen är det bara att hugga in!

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

360 g

Kycklingempanadas

(Innehåller: Vete, Gluten, Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Jordnötter, Sesam)

2 st

Tomat

1 st

Lök

½ st

Chili

1 st

Koriander

½ st

Citrusfrukt

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

100 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Potatis

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till fritters

1.5 msk

Mjöl till fritters

¼ tsk

Salt till fritters

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4198 kJ
Energi (kcal)1003 kcal
Fett66.1 g
varav mättat13 g
Kolhydrater72.3 g
varav socker13.5 g
Kostfiber4.5 g
Protein30.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium689.7 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Grädda empanadas
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera empanadas på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–17 min, eller tills gyllene och genomstekta.

Förbered fritters
2

Under tiden, riv potatis (oskalad) och halloumi.

Vispa ihop ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner potatis och halloumi i skålen.

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Klicka ut smet i pannan med en sked för att göra 4 små fritters per person.

Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered grönsaker
4

Finhacka tomat, lök och koriander.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda pico de gallo
5

Blanda tomat, lök, koriander, chili, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Toppa fritters med srirachamajonnäs och salladslök.

Ställ fram alla komponenter på bordet och servera empanadas med pico de gallo, fritters och resterande srirachamajonnäs.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova