Skip to main content
”Ramen Alfredo” på kyckling och broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
”Ramen Alfredo” på kyckling och broccoli

”Ramen Alfredo” på kyckling och broccoli

med krispig jordnöts- och chiliolja

Upplev nya smakkombinationer med kvällens middag, som vi kallar för ”Ramen Alfredo”! Här möts krämig italiensk pastasås med asiatiska nudlar och toppas med kyckling och broccoli. Pricken över i blir en knaprig vitlöks- och chiliolja med hackade jordnötter.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

300 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till grönsaker

2 msk

Olja till chiliolja

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3925 kJ
Energi (kcal)938 kcal
Fett53.6 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater60.2 g
varav socker8.3 g
Protein51.9 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och broccoli och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och kycklingen är genomstekt.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 1–2 min, eller tills broccolin är mjuk. Lägg över kyckling och broccoli på en tallrik och håll varmt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör jordnöts- och chiliolja
4

Under tiden, hetta upp olivolja i en liten kastrull på medelhög värme.

Finhacka vitlök.

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Blanda vitlök, chiliflakes och jordnötter i en liten skål.

Häll den varma oljan över skålen med topping och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Tillsätt smör, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, sparat nudelvatten, salt och en nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner nudlar och finriven ost i såsen.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med kyckling och broccoli.

Ringla över jordnöts- och chiliolja.

TIPS: Hoppa över oljan till barnens portioner om de inte gillar stark mat.