Upplev nya smakkombinationer med kvällens middag, som vi kallar för ”Ramen Alfredo”! Här möts krämig italiensk pastasås med asiatiska nudlar och toppas med kyckling och broccoli. Pricken över i blir en knaprig chili- och vitlöksolja med hackade jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
300 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
2 dl
Sparat nudelvatten
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till grönsaker
2 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och broccoli och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och kycklingen är genomstekt.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 1–2 min, eller tills broccolin är mjuk. Lägg över kyckling och broccoli på en tallrik och håll varmt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp olivolja i en liten kastrull på medelhög värme.
Finhacka vitlök.
Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Blanda vitlök, chiliflakes och jordnötter i en liten skål.
Häll den varma oljan över skålen med topping och ställ åt sidan för att svalna.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Tillsätt smör, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, sparat nudelvatten, salt och en nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Vänd ner nudlar och finriven ost i såsen.
Lägg upp nudlar i skålar och toppa med kyckling och broccoli.
Ringla över chili- och vitlöksolja.
TIPS: Hoppa över oljan till barnens portioner om de inte gillar stark mat.