HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunpanerad Kyckling
topBanner
Cajunpanerad kyckling

Cajunpanerad kyckling

med kryddig potatis och frisk paprikasalsa

En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med kryddad gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.

Taggar:BarnvänligProteinrikMjölkfri
Allergener:SulfiterGlutenVeteÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

1 st

Paprika

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3074 kJ
Fett28.88 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater72.29 g
varav socker16.7 g
Protein47.51 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min tills gyllene.

2

Finhacka tomat och persilja.

Kärna ur och finhacka paprika.

Finhacka eller pressa vitlök. 

3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. 

Blanda vitlök, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i ägg, sedan i panko. Se till att den täcks helt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min på varje sida tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda tomat, paprika och persilja i en salladsskål. Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

6

Lägg upp kryddig potatis, cajunkyckling och salsa på tallrikar. 

Servera med en klick aioli.