Cajunkryddad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad fläskkotlett

Cajunkryddad fläskkotlett

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Spenat

2 st

Morot

500 g

Potatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2640 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett25.7 g
varav mättat5 g
Kolhydrater65.8 g
varav socker17.4 g
Protein33.9 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.  

Rosta grönsaker
2

Placera morot, potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Tillsätt majs
3

Skölj spenat.

Häll av majs. 

Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Krydda kött med Ay Cajun-ba och salt när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skär kött i tunna skivor.

Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.