Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30 g
Spenat
2 st
Morot
500 g
Potatis
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera morot, potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skölj spenat.
Häll av majs.
Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Krydda kött med Ay Cajun-ba och salt när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär kött i tunna skivor.
Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.
Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.