Cajunkryddad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad fläskkotlett

Cajunkryddad fläskkotlett

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Morot

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 burk

Majs

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2697 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett27.2 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater67.4 g
varav socker18.8 g
Protein34.1 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Rosta grönsaker
2

Placera morot, potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt majs
3

Skölj spenat.

Häll av majs. 

Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Krydda kött med Ay Cajun-ba och salt när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

GRILLTIPS:  Grilla kött i 1-2 min per sida, eller tills brynta och genomstekta.

Tillsätt spenat
5

Skär kött i tunna skivor.

Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.