Cajunkryddad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad fläskkotlett

Cajunkryddad fläskkotlett

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Morot

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 burk

Majs

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2595 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett25 g
varav mättat5 g
Kolhydrater65.7 g
varav socker17.5 g
Protein34 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
 
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
 
Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm
stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera morot, potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt majs
3

Skölj spenat.
 
Häll av majs. 
 
Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Krydda kött med Ay Cajun-ba och salt när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.
 
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
 
Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 
 
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skär kött i tunna skivor.
 
Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, kött och
srirachamajonnäs på tallrikar.