Hemmagjorda burgare slår aldrig fel och i kväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen. Vi toppar briochebröd med en god caesardressing, blandfärsbiff, ostkrisp, sallad och tomat. Vi serverar våra smarriga burgare med pommes och sen är det bara att hugga in.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
100 g
Romansallad
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
500 g
Potatis
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Ansa sallad, separera salladsbladen och finhacka.
Skär tomat i tunna skivor.
Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person), gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, placera ost i cirklar på en ny plåt med bakplåtspapper. Gör dem lika stora som bröden (1 per person).
Grädda ost tills gyllene och krispig runt kanterna, 5–6 min.
Ta ut från ugnen och ställ åt sidan och låt svalna.
TIPS: Ost blir krispig när de svalnar.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Bre på caesardressing på varje halva av bröd.
Toppa med biff, ostkrisp, sallad, tomat och en nypa salt.
Servera med resterande sallad.