HelloFresh
Butternutgratäng

Butternutgratäng

med salvia, skogschampinjoner och svarta bönor

Utforska en kulinarisk nationalpark full av vegetariskt afrodisiakum där landskapet på din tallrik delas mellan svampbeklädd gratäng och frodig sallad. Butternutpumpa och svarta bönor spetsas med skarp salvia och en nypa parmesan. Allemansrätten gäller, men bara så länge det finns mat kvar.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Butternutpumpa

100 g

Skogschampinjoner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Salvia

1 paket

Svarta bönor

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

75 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1977 kJ
Energi (kcal)473 kcal
Fett16 g
varav mättat10 g
Kolhydrater57 g
varav socker9 g
Kostfiber16 g
Protein21 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar*.

Baka pumpan överst i ugnen i 30-35 min, eller tills bitarna är mjuka och gyllenbruna.

TIPS: Är bitarna större än rekommenderat kan det ta längre tid att tillaga dem.

2

Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp.

Finhacka salviablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälkarna.

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs svampen i 5-7 min. Tillsätt lök och fräs i 3-5 min.

3

Lägg i vitlök och hälften av salvian i stekpannan och fräs i 1 min.

Lös upp grönsaksbuljong i vatten* (se ingredienslistan) i en bunke.Häll i buljongen i stekpannan.

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] och bönorna. Rör om och låt såsen sjuda i 4-5 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr.

4

Blanda resterande salvia med panko, riven ost och en skvätt olivolja i en skål. Smaksätt med peppar.

5

Ändra ugnen till grillfunktion (200°C) när pumpabitarna är klara.

Blanda ner pumpabitarna i stekpannan med de övriga grönsakerna. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om det behövs.

För över grönsakerna i en ugnsform och strö över pankomixen. Gratinera i ugnen tills gratängen har fått en gyllenbrun krispig yta, 3-5 min.

6

Lägg under tiden upp salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar*.

Servera butternutgratängen med grönsallad vid sidan av.