Skip to main content
Brynta köfte

Brynta köfte

med granatäppletabbouleh och gräddfil

4.4
(2,2 tn)

Ikväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med yoghurt och vackert grön mynta, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

250 g

Blandfärs

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

½ st

Granatäpple

60 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Tomat

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2678 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett33.3 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater45.8 g
varav socker13.2 g
Kostfiber8.8 g
Protein33.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.8 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl]. 

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills 'al dente'. 

Blanda färs
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], ströbröd [½ påse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar.

Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person med fuktiga händer. 

Stek köfte
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek dem i 6-7 min, eller tills genomstekta.  

VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
4

Finhacka gurka och mynta.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Skölj spenat.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda tabbouleh
5

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp granatäppletabbouleh i skålar.

Toppa med biffar.

Servera med gräddfil och garnera med mynta.