topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärs-teriyaki

Blandfärs-teriyaki

med sesamstekta grönsaker och ingefärsris

Ikväll lagar vi förföriskt god blandfärs med teriyakismak! Vi steker blandfärs med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Vi serverar blandfärs-teriyaki och sesamstekta grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

200 g

Wokmix

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Ingefära

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4146 kJ
Energi (kcal)991 kcal
Fett60.3 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker14.5 g
Protein31.5 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära fint.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.  

Förbered grönsaker
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt wokmix, vitlök och sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 3-4 min, eller tills börjar mjukna.

Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.

Stek blandfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills är brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör i teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] med färsen. Sjud i 1-2 min tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i skålar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.