HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinerat Fläskkött
topBanner
BBQ-marinerat fläskkött

BBQ-marinerat fläskkött

med majsris och srirachayoghurt

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en rissallad med paprika, morot och majs. Vi toppar med en fantastisk srirachayoghurt och så är det bara att hugga in!

Taggar:StarkSnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

300 g

Fläskkotlett hel

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Röd paprika

150 g

Basmatiris

1 st

Majs

1 st

Morot

2 g

Vitlöksklyfta

5 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

10 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Sriracha

1 msk

Gräslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Smör* (steg 1)

3 dl

Salt* (steg 1)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1961.3546 kJ
Energi (kcal)468.775 kcal
Fett21.592 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater31.0358 g
varav socker23.4 g
Protein36.1452 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka paprika och morot (oskalad). Finhacka gräslök. Häll av majs. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Tex-Mex, majs, morot och paprika i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över till en skål.

3

Tärna köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Ta stekpannan från värme och rör i BBQ-sås så köttet täcks. Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt paprika, morot och majs till det kokta riset och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera majsris i skålar och toppa med fläskkött. Ringla över srirachayoghurt och garnera med gräslök.