BBQ-marinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerat fläskkött

BBQ-marinerat fläskkött

med majsris och srirachayoghurt

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en rissallad med paprika, morot och majs. Vi toppar med en fantastisk srirachayoghurt och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300

Fläskkotlett hel

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Paprika

100

Basmatiris

1

Majs

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5

Tex-Mex

10

Sriracha

1

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)469 kcal
Energi (kJ)1961 kJ
Fett21.59 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater31.04 g
varav socker23.4 g
Protein36.15 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek grönsaker
2

Finhacka paprika och morot (oskalad). Finhacka gräslök. Häll av majs. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Tex-Mex, majs, morot och paprika i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över till en skål.

Tärna kött
3

Tärna köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Ta stekpannan från värme och rör i BBQ-sås så köttet täcks. Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda majsris
5

Tillsätt paprika, morot och majs till det kokta riset och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Servera majsris i skålar och toppa med fläskkött. Ringla över srirachayoghurt och garnera med gräslök.