topBanner
BBQ-marinerat fläskkött

BBQ-marinerat fläskkött

med majsris och srirachayoghurt

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en rissallad med paprika, morot och majs. Vi toppar med en fantastisk srirachayoghurt och så är det bara att hugga in!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

300 g

Fläskkotlett hel

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Röd paprika

100 g

Basmatiris

150 g

Majs

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

1 påse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2681 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett22 g
varav mättat11 g
Kolhydrater69 g
varav socker22 g
Protein40 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka paprika och morot (oskalad). Finhacka gräslök. Häll av majs. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Tex-Mex, majs, morot och paprika i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över till en skål.

3

Tärna köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Ta stekpannan från värme och rör i BBQ-sås så köttet täcks. Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt, salt* och peppar* i en skål.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt paprika, morot och majs till det kokta riset och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera majsris i skålar och toppa med fläskkött. Ringla över srirachayoghurt och garnera med gräslök.