En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en rissallad med paprika, morot och majs. Vi toppar med en fantastisk srirachayoghurt och så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300
Fläskkotlett hel
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Paprika
100
Basmatiris
1
Majs
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5
Tex-Mex
10
Sriracha
1
Gräslök
1
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka paprika och morot (oskalad). Finhacka gräslök. Häll av majs. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Tex-Mex, majs, morot och paprika i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över till en skål.
Tärna köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Ta stekpannan från värme och rör i BBQ-sås så köttet täcks. Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt paprika, morot och majs till det kokta riset och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.
Servera majsris i skålar och toppa med fläskkött. Ringla över srirachayoghurt och garnera med gräslök.