Skip to main content
BBQ-marinerad kyckling
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med färska grönsaker och srirachamajonnäs

I kväll bjuder vi på en lättlagad och supergod allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Vi bygger en bowl med bulgur, BBQ-marinerad kyckling som stekts mör och gyllene och färsk paprika, gurka och mango. Sedan toppar vi med snabbsyltad rödlök som ger en syrlig touch och serverar vår middag med krämig srirachamajonnäs för en extra kick.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

170 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Lök

1 st

Paprika

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

5 dl

Vatten till bulgur

1 tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3034 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett24 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater87 g
varav socker18.6 g
Protein43.5 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Sylta rödlök 
1

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Tärna paprika och gurka i 1 cm stora bitar.

Häll av lag
5

Häll av lagen från lök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling, paprika, gurka, mango och syltad lök.

Servera med srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image