I kväll bjuder vi på en lättlagad och supergod allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Vi bygger en bowl med bulgur, BBQ-marinerad kyckling som stekts mör och gyllene och färsk paprika, gurka och mango. Sedan toppar vi med snabbsyltad rödlök som ger en syrlig touch och serverar vår middag med krämig srirachamajonnäs för en extra kick.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Paprika
½ st
Mango
½ st
Rödlök
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
5 dl
Vatten till bulgur
1 tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till kött
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.
Tärna paprika och gurka i 1 cm stora bitar.
Häll av lagen från rödlök precis innan servering.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med kyckling, paprika, gurka, mango och syltad rödlök.
Servera med srirachamajonnäs.