topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med ris och persiljedressing

I kväll bjuder vi på en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, fluffigt ris med paprika och lime, och en krämig persiljedressing.

Taggar:
Glutenfri
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

½ st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Lime

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Långkornigt vitt ris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2666 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett16.4 g
varav mättat5 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker12.9 g
Protein40.8 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1–2 min, tills lätt mjuka och väldoftande. 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillaga kyckling
3

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör persiljedressing
4

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Finhacka persilja. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt i en liten skål. 

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda ris
5

Blanda färdigt ris, paprika och en skvätt limesaft i kastrullen. 

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris. 

Strö över salladslök och ringla över persiljedressing.