I kväll bjuder vi på en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, fluffigt ris med paprika och lime, och en krämig persiljedressing.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
5 g
Tex-Mex
½ st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ st
Lime
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Långkornigt vitt ris
75 ml
Gräddfil
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1–2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.
Tillsätt ris, vatten [3 dl | 5,5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till kastrullen med grönsaker. Koka upp, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda färdigt ris, paprika och en skvätt limesaft i kastrullen.
Lägg upp ris i skålar.
Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris.
Strö över salladslök och ringla över persiljedressing.