I kväll bjuder vi på en lättlagad och supergod allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Vi bygger en bowl med bulgur, BBQ-marinerad kyckling som stekts mör och gyllene och färsk paprika, gurka och mango. Sedan toppar vi med snabbsyltad rödlök som ger en syrlig touch och serverar vår middag med krämig srirachamajonnäs för en extra kick.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Rödlök
½ st
Mango
1 st
Paprika
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
½ tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 1)
4.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Halvera och skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Koka upp en kastrull med vatten [41/2 dl | 9 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.
Tärna paprika och gurka i 1 cm stora bitar.
Häll av lagen från rödlök precis innan servering.
Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med kyckling, paprika, gurka, mango och syltad rödlök.
Servera med srirachamajonnäs.