BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med färska grönsaker och srirachamajonnäs

I kväll bjuder vi på en lättlagad och supergod allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Vi bygger en bowl med bulgur, BBQ-marinerad kyckling som stekts mör och gyllene och färsk paprika, gurka och mango. Sedan toppar vi med snabbsyltad rödlök som ger en syrlig touch och serverar vår middag med krämig srirachamajonnäs för en extra kick.

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Rödlök

½ st

Mango

1 st

Paprika

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

4.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3126 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett25.4 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater74.8 g
varav socker20.1 g
Protein44.3 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Sylta rödlök 
1

Halvera och skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [41/2 dl | 9 dl].

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Tärna paprika och gurka i 1 cm stora bitar.

Häll av lag
5

Häll av lagen från rödlök precis innan servering.

Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling, paprika, gurka, mango och syltad rödlök.

Servera med srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image