BBQ-kyckling och gratinerad tomat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyckling och gratinerad tomat

BBQ-kyckling och gratinerad tomat

med couscoussallad och chili-yoghurt

Kvällens middag bjuder på en symfoni av kryddor och smaker. Servera BBQ-kyckling med fluffig couscous blandad med ugnsrostade grönsaker och gratinerade tomater med krispigt pankotäcke. Yoghurtsåsen med chili tillför både svalka och hetta.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ g

Chiliflakes

2 st

Tomat

12.5 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

2 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2612 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett22.8 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater54.4 g
varav socker11.4 g
Protein43.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera tomat.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Rosta grönsaker
2

Lägg morot och lök på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda generöst med salt och peppar, och blanda.

Lägg tomat med skärsidan uppåt på andra plåthalvan. Krydda med en nypa salt.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Under tiden, blanda panko [1/2 påse, 2P], Mamas favorit [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Strö pankoblandning över tomater 5 min innan grönsakerna är färdiga.

Stek kyckling
3

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 8-10 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka couscous
4

Koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk] och rör om. Ta av kastrullen från värmen och låt couscous vila under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Förbered grönsakscouscous
5

Under tiden, grovhacka persilja.

Skölj spenat.

Blanda yoghurt, chili flakes [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar i en skål.

Rör ned rostad morot och lök, spenat och persilja i couscous.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp couscous, kyckling och gratinerad tomat på tallrikar.

Servera med en klick chiliyoghurt.