Skip to main content
BBQ-glaserade vegofärsbiffar

BBQ-glaserade vegofärsbiffar

med grönsaksmos och gräddfilsslaw

4.3
(30)

Njut av en lättlagad grön måltid med våra BBQ-glaserade vegofärsbiffar som vi serverar med ett lent potatismos med palsternacka och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krämig gräddfilsslaw för att göra middagen komplett.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Ägg
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

120 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

1 st

Salladslök

1 st

Morot, Julienne

150 g

Förskuren spetskål

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 st

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till slaw

2 msk

Vatten till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)3100 kJ
Energi (kcal)741 kcal
Fett22.5 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater101.9 g
varav socker35.5 g
Kostfiber16.6 g
Protein31.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g
Potassium180 mg
Calcium34.8 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, palsternacka och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered biffar
2

Blanda vegofärs, ströbröd, BBQ-kryddmix, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till grova bollar med fuktiga händer (2 per person). Lägg över på en tallrik.

TIPS: Färsen är ganska våt, så krama bollarna försiktigt för att få dem att hålla ihop.

Stek biffar
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 2–3 min på ena sidan, eller tills kanterna är brynta. Sänk till medelvärme, vänd bollar försiktigt och platta till dem för att forma biffar.

Stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Blanda slaw
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda morot, kål, salladslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt BBQ-sås och vatten till pannan med biffar.

Vänd biffar i glaze och sjud i 1 min.

Servera
6

Lägg upp mos, slaw och biffar på tallrikar.

Skeda resterande glaze över biffar.