
Njut av en lättlagad grön måltid med våra BBQ-glaserade vegofärsbiffar som vi serverar med ett lent potatismos med palsternacka och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krämig gräddfilsslaw för att göra middagen komplett.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Palsternacka
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
120 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
1 st
Salladslök
1 st
Morot, Julienne
150 g
Förskuren spetskål
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 st
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Vatten till glaze

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, palsternacka och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda vegofärs, ströbröd, BBQ-kryddmix, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till grova bollar med fuktiga händer (2 per person). Lägg över på en tallrik.
TIPS: Färsen är ganska våt, så krama bollarna försiktigt för att få dem att hålla ihop.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 2–3 min på ena sidan, eller tills kanterna är brynta. Sänk till medelvärme, vänd bollar försiktigt och platta till dem för att forma biffar.
Stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Blanda morot, kål, salladslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tillsätt BBQ-sås och vatten till pannan med biffar.
Vänd biffar i glaze och sjud i 1 min.

Lägg upp mos, slaw och biffar på tallrikar.
Skeda resterande glaze över biffar.