Skip to main content
BBQ-steakburgare och bearnaise
BBQ-steakburgare och bearnaise

BBQ-steakburgare och bearnaise

med krispig schalottenlök och rosmarinspommes

4.1
(216)

Biff eller burgare? I kväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med rumpstek och massor av härliga tillbehör. Vi bygger våra burgare med fluffiga briochebröd, BBQ-glaserat kött, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Sedan serverar vi dessa små kulinariska mästerverk med rosmarinspommes med aioli. Det är vad vi kallar en riktig helgmiddag!

Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

300 g

Potatis

½ st

Rosmarin

1 st

Schalottenlök

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

1 st

Sallad

1 st

Tomat

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

40 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

¾ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)5829 kJ
Energi (kcal)1393 kcal
Fett39.4 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker18.6 g
Kostfiber6.3 g
Protein45 g
Salt4.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium813 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Förvärm din grill så att den blir väldigt het.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek schalottenlök
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek schalottenlök i 3–4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.

TIPS: Håll öga på schalottenlöken så den inte bränns.

Förbered grönsaker
3

Skär tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Stek kött
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar.

Väl färdiglagat, pensla kött med BBQ-sås [1/2 paket, 2P] på båda sidorna och lägg över på en tallrik. 

Värm bröd och laga sås
5

Dela bröd på mitten, placera dem direkt på grillen med den skurna sidan neråt. Värm upp i 1-2 min. 

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt bearnaisesås, vatten [2 msk| 4 msk], en nypa salt och peppar.

Värm sås i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Bre bröd med bearnaisesås.

Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaisesås och schalottenlök.

Lägg upp burgare och rosmarinspommes på tallrikar och servera aioli som dipp.