Skip to main content
BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise
BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise

BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise

med krispig schalottenlök och rosmarinspommes

Biff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med ryggbiff. Vi bygger våra burgare med BBQ-glazerad ryggbiff, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Vi serverar våra burgare med rosmarinspommes med aioli, och en fräsch tomatsallad med balsamvinäger.

Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Milk
Egg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

300

Potatis

½

Rosmarin

1

Schalottenlök

30

BBQ-sås

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite, Senf)

1

Sallad

1

Tomat

7.5

Balsamvinäger

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

100

Bearnaisesås

(Innehåller: Milk)

Briochebröd

(Innehåller: Milk, Egg, Gluten, Senf Kan innehålla spår av: Sesamsamen, Soja)

40

Aioli

(Innehåller: Egg, Senf)

Ingår inte i din leverans

1

Vetemjöl (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)808 kcal
Energi (kJ)3379 kJ
Fett53.4 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater11.7 g
varav socker11.7 g
Protein38 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör rosmarinspommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ unit, 2P]. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja*, och krydda med rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Stek schalottenlök
2

Skär schalottenlök i tunna, halva skivor. Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl* [1 msk | 2 msk] i en skål. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek schalottenlök i 3-4 min, tills gyllene och krispiga. Överför till en tallrik med hushållspapper, krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan. TIPS: Håll öga med schalottenlök så de inte blir brända.

Gör tomatsallad
3

Skär tomat i tunna skivor [2 skivor | 4 skivor], och tärna resten i stora bitar. Ansa gemsallad och dra av salladsblad, spara några blad till burgarna. Blanda tomat, resterande salladsblad, balsamvinäger [½ unit, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Stek kött
4

Skölj av stekpannan (som du använde till schalottenlök) och hetta upp den med en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Ta stekpannan av värme och blanda kött med BBQ-sås [½ unit, 2P]. Låt kött och sås vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills gyllene. Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Bre bröden med bearnaise. Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaise och schalottenlök. Lägg upp burgare, rosmarinspommes och tomatsallad på tallrikar och servera aioli som dip till pommes.