HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon BBQ Bowl
topBanner
 BBQ-bowl

BBQ-bowl

med kyckling, couscous och citrondressing

Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 25 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkglutenselleriäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

100 g

Zucchini

4 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

300 g

Ekologisk citron

40 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Morot

2.5 dl

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2840.0154 kJ
Energi (kcal)678.78 kcal
Fett27.589 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater54.849 g
varav socker16.5 g
Protein43.0365 g
Salt3.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller i en kastrull. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini [½ st, 2P]i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini i 3-4 min eller tills de börjar mjukna. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över till en skål och täck för att hållas varmt.  

3

Häll det kokande vattnet* [2.5 dl I 5 dl], grönsaksbuljong, citronzest och couscous i en bunke. Täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök i 2-3 min. Tillsätt kyckling och stek i 5-6 min, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Riv morot i långa strimlor medan du steker kycklingen. Finhacka persilja. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Krydda dressingen efter smak med mer salt eller citronjuice.

6

Fördela couscousen mellan era skålar och placera de olika grönsakerna och bbq-marinerad kycklingen i varsitt hörn. Toppa med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta vid sidan av. Avsluta med att strö över resterande persilja.