Banh mi-inspirerad fläskbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banh mi-inspirerad fläskbowl

Banh mi-inspirerad fläskbowl

med syltade grönsaker och srirachamajonnäs

Banh mi är en klassiker inom det vietnamesiska köket och består av en frasig baguette som fylls med kött och syltade grönsaker. Här har vi bytt ut brödet mot fluffigt jasminris och bjuder på en lättlagad version som serveras som en bowl och toppas med färska örter och srirachamajonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Gurka

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Mynta & koriander

300 g

Fläskytterfilé

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

5 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

50 g

Umamisås

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3150 kJ
Energi (kcal)753 kcal
Fett29.2 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker21.6 g
Protein37.9 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka morot (oskalad) och gurka.

Sylta grönsaker
3

Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och en nypa salt i en medelstor skål.

Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering.

Stek kött
4

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda med Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sänk till medelvärme och rör i umamisås, sweet chilisås och vatten. Sjud i ytterligare 1 min och ta sen av stekpannan från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered örter
5

Under tiden, plocka mynta- och korianderblad (riv isär stora blad).

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel och lägg upp ris och kött i djupa tallrikar.

Toppa kött med resterande sås från stekpannan.

Lägg upp syltade grönsaker på tallrikarna och ringla srirachamajonnäs över hela rätten.

Garnera med koriander, mynta och sesamfrön.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image