Banh mi-inspirerad fläskbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banh mi-inspirerad fläskbowl

Banh mi-inspirerad fläskbowl

med picklade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajonnäs, koriander, mynta och sesamfrön!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

5

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

300

Fläskytterfilé

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

40

Sweet chilisås

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Gurka

1

Morot

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Mynta & koriander

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)705 kcal
Energi (kJ)2948 kJ
Fett26.1 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker17.9 g
Protein37.55 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Tärna morot (oskalad) och gurka [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Pickla gurka & morot
3

Blanda vitvinsvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering.

Stek kött
4

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kött, krydda med Ginger Ninja, en nypa salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sänk till medelvärme.

Rör i sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk], och sjud i 1 min. Ta stekpannan av värme.

Förbered örter
5

Plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel. Lägg upp ris, kött och picklade grönsaker i skålar. 

Toppa med resterande sås från stekpannan. 

Ringla över srirachamajonnäs. 

Garnera med koriander, mynta och sesamfrön [1/2 paket, 2P].

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image