HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBanh Mi Inspirerad Fläskbowl
topBanner
Banh mi-inspirerad fläskbowl

Banh mi-inspirerad fläskbowl

med picklade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajonnäs, koriander, mynta och sesamfrön!

Taggar:SnabbMjölkfri
Allergener:SesamSenapÄggVeteSojaGlutenSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

5 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

300 g

Fläskytterfilé

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

½ st

Gurka

1 st

Morot

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)705 kcal
Energi (kJ)2948 kJ
Fett26.1 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker17.9 g
Protein37.55 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna morot (oskalad) och gurka [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

3

Blanda vitvinsvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering.

4

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kött, krydda med Ginger Ninja, en nypa salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sänk till medelvärme.

Rör i sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk], och sjud i 1 min. Ta stekpannan av värme.

5

Plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).

6

Rör om i ris med en gaffel. Lägg upp ris, kött och picklade grönsaker i skålar. 

Toppa med resterande sås från stekpannan. 

Ringla över srirachamajonnäs. 

Garnera med koriander, mynta och sesamfrön [1/2 paket, 2P].