
Bánh mì
med kyckling, picklad morot och asiatisk majodressing (Obs! Ägg medföljer inte!)
Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och asiatisk majo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
25
Vitvinsvinäger
1
Röd chili
4
Vitlöksflörter
1
Mynta & koriander
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Rödlök
1
Morot
Ingår inte i din leverans
2
Ägg (steg 4)
2
Vatten* (steg 2)
Socker* (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Halvera baguette på längden.

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål. Rör morotsband i lagen och låt stå tills servering. Blanda kyckling, Vitlöksflörter och en skvätt olivolja* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.

Blanda asiatisk dressing och majonnäs i en skål. Häll av lagen från morot. Riv sönder kycklingen i små bitar med en hjälp av en gaffel.

Bre baguetterna med asiatisk majonnäs. Toppa sedan med gurka, picklad morot, koriander, mynta, rödlök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket. TIPS: Alla grönsakerna kommer inte få plats i baguetten, så blanda resterande grönsaker i en skål och servera som sidosallad!