HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBánh Mì
topBanner
Bánh mì

Bánh mì

med kyckling, picklad morot och asiatisk majodressing (Obs! Ägg medföljer inte!)

Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och asiatisk majo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!

Taggar:Snabb
Allergener:sulfitersenapäggsojasesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Chili

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållersoja, sesam, gluten)

2 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vatten* (steg 2)

efter behov

Socker* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3353 kJ
Fett32.28 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater76.71 g
varav socker17.4 g
Protein49.52 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Halvera baguette på längden.

2

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål. Rör morotsband i lagen och låt stå tills servering. Blanda kyckling, Vitlöksflörter och en skvätt olivolja* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.

5

Blanda asiatisk dressing och majonnäs i en skål. Häll av lagen från morot. Riv sönder kycklingen i små bitar med en hjälp av en gaffel.  

6

Bre baguetterna med asiatisk majonnäs. Toppa sedan med gurka, picklad morot, koriander, mynta, rödlök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket. TIPS: Alla grönsakerna kommer inte få plats i baguetten, så blanda resterande grönsaker i en skål och servera som sidosallad!