HelloFresh
Bánh mì

Bánh mì

med stekt ägg och färska örter (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ge dig ut på Ho Chi Minh Citys myllrande gator och smaka en genuin vietnamesisk klassiker spetsad med mynta och koriander. Ägg och rödlök smälter i munnen och äventyret spetsas med en gnutta chili och vitlök. Observera att du behöver ha ägg hemma!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesamäggsenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gemsallad

1 st

Morot

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Mynta & koriander

1 st

Chili

½ st

Vitlöksklyfta

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2611 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett26 g
varav mättat3 g
Kolhydrater77 g
varav socker16 g
Kostfiber8 g
Protein19 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Dela gemsallad i stora bitar.

Skala morot.

Skär både morot och gurka i tunna strimlor, ca 5 cm långa.

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

2

Halvera baguette och dela den sedan på längden.

Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen i 3-4 min.

3

Plocka och finhacka myntablad (kasta stjälkar).Finhacka koriander.

Skiva chili tunt.

TIPS: Inkludera chilikärnorna om du gillar stark mat.

4

Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda majonnäs, asiatisk dressing och vitlök i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.Stek ägg i 5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Ringla soja på brödets ovandel och bre majonnäsdressingen på bottendelen.

Skräddarsy din egna bánh mì sandwich med krispiga grönsaker, färska örter och stekt ägg.Toppa med lite chili för extra sting!