HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Bánh mì

Bánh mì

med stekt ägg och färska örter (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ge dig ut på Ho Chi Minh Citys myllrande gator och smaka en genuin vietnamesisk klassiker spetsad med mynta och koriander. Ägg och rödlök smälter i munnen och äventyret spetsas med en gnutta chili och vitlök.

Observera att du behöver ha ägg hemma!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesamäggsenapsoja
Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Gemsallad

1 st

Morot

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

1 st

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

5 g

Mynta

5 g

Koriander

1 st

Chili

½ st

Vitlöksklyfta

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

25 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2586 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett27 g
varav mättat3 g
Kolhydrater71 g
varav socker12 g
Kostfiber8 g
Protein21 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Dela gemsallad i stora bitar. 

Skala morot. 

Skär både morot och gurka i tunna strimlor, ca 5 cm långa. 

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

2

Halvera ciabatta och dela den sedan på längden. 

Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen i 3-4 min.

3

Finhacka myntablad (kasta stjälkar) och koriander. 

Skiva chili tunt.

TIPS: Inkludera chilikärnorna om du gillar stark mat.

4

Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. 

Blanda majonnäs, mynta, vitlök, en nypa salt och peppar i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg i 5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Ringla soja på ciabattans ovandel och bre myntamajo på bottendelen. 

Lägg ingredienserna i skålar och ställ dem på bordet. 

Skräddarsy din egna bánh mì sandwich med krispiga grönsaker, färska örter och stekt ägg. Toppa med rostad lök, och lite chili för extra sting! 

Smaklig måltid!