Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra gott till en picknick. Här har vi kombinerat smaker som (nästan) alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrlig äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
200
Champinjoner
15
Balsamvinäger
125
Bacon, skivor
3
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Rödlök
1
Äpple
1
Bladpersilja
2
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.
Skär svamp i tunna skivor. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, balsamvinäger och hälften av vitlöken i ca 5 min.
Finhacka persilja. Blanda persilja, resterande vitlök och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Dela brödet på både längden och bredden, och bre på persiljeolja. Värm brödet i ugnen i 7-8 min. Skär äpple i tunna skivor.
När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan. Placera svamp, bacon och salladsmix ovanpå. Toppa med äppleskivor, på med locket och hugg in!