topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpizza

Baconpizza

med karamelliserad lök

Favorit i repris! Denna underbara hemmagjorda pizza är löjligt god och enkel att göra. Så enkel att barnen kan hjälpa till! Bre pizzabotten med creme fraiche och toppa med smörstekta champinjoner smaksatta med vitlök, knaprig bacon och smakrik ost. När pizzan är gyllenbakad, ställ fram på bordet till allas förtjusning och servera med en fräsch äppelsallad vid sidan av.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Bacon, skivor

200

Champinjoner

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

60

Salladsmix

1

Äpple

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1101 kcal
Energi (kJ)4607 kJ
Fett52.42 g
varav mättat27.3 g
Kolhydrater102.79 g
varav socker14.1 g
Protein36.6 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Fräs bacon & lök
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Värm upp en plåt (2 plåtar för 4 pers) i ugnen.Skiva lök tunt. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 1-2 min. Tillsätt lök och fräs tills den är mjuk, 6-7 min. Krydda rikligt med peppar*.

Fräs svamp
2

Skiva svamp tunt. Riv vitlök. För över bacon och lök på en tallrik och ställ åt sidan. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och fräs svamp i det kvarvarande baconfettet i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Förbered pizzadegen
3

Rulla ut pizzadegen - behåll bakplåtspappret på. Ta ur plåten ur ugnen och placera sedan försiktigt pizzadegen ovanpå. Bre botten med crème fraiche.

Lägg på topping
4

Toppa pizzan med bacon, svamp och lök - lämna ca 1 cm kant runt om. Strö över den rivna osten. Tillaga pizzan i ugnen tills degen är gyllene och osten har smält, 10-15 min. 

Förbered äppelsallad
5

Skölj salladsmix. Skär äpple i tunna klyftor. Bland äpple, salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Servera
6

Ta ut pizzan ur ugnen. Servera med äppelsalladen vid sidan av.