
Baconlindad fläskytterfilé och rödvinssås
med skandinavisk coleslaw och klyftpotatis
Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med underbart kött, nämligen fläskytterfilé som vi lindar in i bacon och rostar till perfektion. Vi serverar vår baconlindade fläskytterfilé med en fantastisk rödvinssås, klyftpotatis kryddad med vitlök, och skandinavisk coleslaw med kål, rädisa, senap och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Fläskytterfilé
125 g
Bacon, skivor
1 portionspåse
Dill
½ st
Citron
75 g
Rädisor
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
150 g
Förskuren spetskål
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Lingonsylt
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Krydda kött med en nypa salt och peppar, och linda sen försiktigt in det i bacon.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Bryn kött i 2 min per sida.
Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12-15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Grovhacka dill.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda crème fraiche, senap, citronjuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Rör i spetskål och rädisor, och ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (skölj inte av stekpannan, köttsaften ger såsen extra smak).
Tillsätt i rödvinssås, lingonsylt [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar. Rör om och sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme.
Rör i dill (spara lite till garnering) i plåten med färdig klyftpotatis.
Skär kött i tunna skivor.
Rör i kvarvarande köttsaften från foliepaketet i såsen.
Lägg upp baconlindad fläskytterfilé, klyftpotatis och coleslaw på tallrikar.
Skeda rödvinssås över köttet.
Garnera coleslaw med resterande dill.