topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserad lök och mozzarella

Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt auberginepizza med karamelliserad lök och mozzarella. En fantastisk smakupplevelse där vi bygger en ljuvlig pizza med rostad aubergine och krämig mozzarella. Samtidigt som pizzan bubblar i ugnen karamelliserar vi lök med balsamvinäger, och så gör vi en krispig sallad med rucola och vinaigrette. Vi toppar pizzan med krämig vitlöksgräddfil!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Aubergine

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

40

Rucola

1

Krossade tomater, vitlök & lök

2

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 1)

2

Socker (steg 4)

2

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1021 kcal
Energi (kJ)4271 kJ
Fett46.34 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater104.68 g
varav socker14.8 g
Protein30.2 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Placera en plåt [2 st, 4P] i botten av ugnen för att värmas upp. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt*, och Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P] i en stor skål. Fördela på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i toppen av ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.

Förbered dressing
2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Lägg över till en liten skål med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och blanda väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Baka pizza
3

Rulla försiktigt ut pizzadeg (samt medföljande bakplåtspapper) på en den uppvärmda plåten. Bre krossade tomater [1/2 paket, 2 pers] jämnt över pizzadegen. Toppa med rostad aubergine och strö över mozzarella. Baka pizza i toppen av ugnen, tills degen är gyllene och osten bubblar, 12-15 min. TIPS: Vänd plåten efter halva tiden så att pizzan bakas jämnt.

Karamellisera lök
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt hälften av balsamvinägern, socker* [2 tsk | 4 tsk] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek tills karamelliserad, 3 min.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Blanda resterande balsamvinäger, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* i en salladsskål. Vänd ner rucola och smaka av med peppar*.

Servera
6

Toppa pizza med karamelliserad lök och en klick vitlöksdressing. Garnera med med några rucolablad. Servera resterande rucolasallad vid sidan av.