topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserad lök och mozzarella

Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt auberginepizza med karamelliserad lök och mozzarella. En fantastisk smakupplevelse där vi bygger en ljuvlig pizza med rostad aubergine och krämig mozzarella. Samtidigt som pizzan bubblar i ugnen karamelliserar vi lök med balsamvinäger, och så gör vi en krispig sallad med rucola och vinaigrette. Vi toppar pizzan med krämig vitlöksgräddfil!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pizzadeg

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av mjölk)

100 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

40 g

Rucola

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 1)

2 tsk

Socker* (steg 4)

2 msk

Vatten* (steg 4)

1 msk

Olivolja* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4554 kJ
Energi (kcal)1088 kcal
Fett47 g
varav mättat14 g
Kolhydrater117 g
varav socker24 g
Kostfiber8 g
Protein33 g
Kolesterol0 mg
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Placera en plåt [2 st, 4P] i botten av ugnen för att värmas. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt*, och Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P] i en stor skål. Fördela på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i toppen av ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.

2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en svätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Överför till en liten skål med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och blanda väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Rulla försiktigt ut pizzadeg (samt medföljande bakplåtspapper) på en den uppvärmda plåten. Bre krossade tomater [1/2 paket, 2 pers] jämnt över pizzadegen. Toppa med rostad aubergine och strö över mozzarella. Baka pizza i toppen av ugnen, tills degen är gyllene och osten bubblar, 12-15 min.

TIPS: Vänd plåten efter halva tiden så att pizzan bakas jämnt.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt hälften av balsamvinägern, socker* [2 tsk | 4 tsk] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek tills karamelliserad, 3 min.

5

Skölj rucola. Blanda resterande balsamvinäger och olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* i en salladsskål. Vänd ner rucola och smaka av med peppar*.

6

Toppa pizza med karamelliserad lök och en klick vitlöksdressing. Garnera med med några rucolablad. Servera resterande rucolasallad vid sidan av.