HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginepizza
topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserad lök och mozzarella

Har du ännu inte upptäckt auberginepizza har du mycket att se fram emot! I detta recept har vår kock Sophie sammansatt fantastiska smakkombinationer som låter dig upptäcka hemmagjord pizza på ett helt nytt sätt. Matig, tjock pizzabotten med en smakrik tomatsås toppas med ugnsrostad aubergine och smält mozzarella. Pizzan accentueras med en rostad vitlökssås och smarrig karamelliserad lök tillsammans med pepprig rucola, vilket ger dig en gudomligt god pizza. Den är mättande, men du har tur, blir det något över smakar pizzan precis lika gott dagen efter!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Gräddfil

(Innehållermjölk)

300 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

50 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 st

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

⅓ msk

Lök

4 tsk

Rucola

1 msk

Vitlöksklyfta

Aubergine

Pizzadeg

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3284.9539 kJ
Energi (kcal)785.1228 kcal
Fett19.9498 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater113.76 g
varav socker22.7 g
Protein22.5875 g
Salt5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en extra skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills aubergineskivorna är mjuka.

2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök.

3

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspappret på en plåt. Bre tomatsåsen i ett jämnt lager över botten. Toppa med ugnsrostad aubergine och riven mozzarella. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

4

Hetta upp olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min tills det doftar ljuvligt. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Fräs i ca 3 min, eller tills löken har karamelliserats.

6

Toppa pizzan med den karamelliserade löken och vitlökssåsen. Garnera med rucola och skär pizzan i slices, och middagen är serverad.