topBanner
Asiatiska tacos

Asiatiska tacos

med blandfärs, pak choi och srirachadressing

Populär

Tacos för oftast tankarna till Mexico, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med blandfärs, rödlök, morot, pak choi och srirachadressing blir en favorit för hela familjen.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensesamsojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

250 g

Blandfärs

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

10 g

Sriracha

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 st

Ekologisk lime

200 g

Pak choi

1 st

Morot

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3879 kJ
Energi (kcal)927 kcal
Fett52 g
varav mättat14 g
Kolhydrater78 g
varav socker14 g
Protein35 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skiva pak choi. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, rödlök och hälften av pak choien under omrörning i 3-4 min tills köttet har brynts.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Riv morot. Dela lime i klyftor.

3

Tillsätt asiatisk woksås [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min tills såsen har tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda majonnäs, en skvätt limejuice och lite sriracha i en liten skål. Krydda därefter med den starka srirachan efter smak! TIPS: Sriracha är starkt, så var försiktig!

5

Värm upp tortillas på ett fat i mikron i 10 s intervaller eller i en torr stekpanna.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tortillas med köttfärs, morot, resterande pak choi och srirachamajo. Servera med limeklyftor.