Dan dan-nudlar har sitt ursprung i Kina och serveras i en kryddig sås med stekt färs. I vår version använder vi udonnudlar och blandfärs som får smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och socker. Nudlarna kokar vi i en krämig sås med kokosmjölk, sataysås och tahini innan vi rör ner pak choi och tillsätter stekt färs. Vi toppar vår smarriga middag med jordnötter, salladslök och en kryddig vitlöksolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
250 g
Blandfärs
1 st
Pak choi
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
220 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Salladslök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 tsk
Socker till kött
1.5 msk
Olja till vitlöksolja
1.5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och krydda med Ginger Ninja, sojasås och socker.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt och karamelliserad. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kokosmjölk, sataysås, tahini, vatten, salt och nudlar.
Sjud i 1–2 min, tills nudlar är genomvarma.
Vänd ner pak choi i stekpannan precis innan servering.
Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med stekt färs.
Strö över jordnötter och salladslök och ringla över vitlöksolja.