Skip to main content
Asiatiska dan dan-blandfärsnudlar

Asiatiska dan dan-blandfärsnudlar

med sataysås och kryddig vitlöksolja

Dan dan-nudlar har sitt ursprung i Kina och serveras i en kryddig sås med stekt färs. I vår version använder vi udonnudlar och blandfärs som får smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och socker. Nudlarna kokar vi i en krämig sås med kokosmjölk, sataysås och tahini innan vi rör ner pak choi och tillsätter stekt färs. Vi toppar vår smarriga middag med jordnötter, salladslök och en kryddig vitlöksolja.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

1 st

Pak choi

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Salladslök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till kött

1.5 msk

Olja till vitlöksolja

1.5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3869 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett63.3 g
varav mättat23.2 g
Kolhydrater49.6 g
varav socker16.5 g
Kostfiber4.8 g
Protein37.6 g
Salt6 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Stek färs
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs och krydda med Ginger Ninja, sojasås och socker.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt och karamelliserad. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kokosmjölk, sataysås, tahini, vatten, salt och nudlar.

Sjud i 1–2 min, tills nudlar är genomvarma.

Tillsätt pak choi
5

Vänd ner pak choi i stekpannan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med stekt färs.

Strö över jordnötter och salladslök och ringla över vitlöksolja.