Asiatiska dan dan-blandfärsnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska dan dan-blandfärsnudlar

Asiatiska dan dan-blandfärsnudlar

med sataysås och kryddig vitlöksolja

Dan dan-nudlar har sitt ursprung i Kina och serveras i en kryddig sås med stekt färs. I vår version använder vi udonnudlar och blandfärs som får smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och socker. Nudlarna kokar vi i en krämig sås med kokosmjölk, sataysås och tahini innan vi rör ner pak choi och tillsätter stekt färs. Vi toppar vår smarriga middag med jordnötter, salladslök och en kryddig vitlöksolja.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

1 st

Pak choi

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

220 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Salladslök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till kött

1.5 msk

Olja till vitlöksolja

1.5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3869 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett63.3 g
varav mättat23.2 g
Kolhydrater49.6 g
varav socker16.5 g
Protein37.6 g
Salt6 g

Instruktioner

Stek färs
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs och krydda med Ginger Ninja, sojasås och socker.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt och karamelliserad. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kokosmjölk, sataysås, tahini, vatten, salt och nudlar.

Sjud i 1–2 min, tills nudlar är genomvarma.

Tillsätt pak choi
5

Vänd ner pak choi i stekpannan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med stekt färs.

Strö över jordnötter och salladslök och ringla över vitlöksolja.