
Asiatiska blandfärstacos
med stekt spetskål och stark srirachadressing
Tacos för oftast tankarna till Mexico, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med blandfärs, lök, morot, spetskål och srirachadressing blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Lök
250 g
Blandfärs
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Lime
1 st
Morot
150 g
Förskuren spetskål
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, lök och spetskål under omrörning i 3-4 min tills köttet har brynts.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv morot.
Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min tills såsen har tjocknat något. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Blanda srirachamajonnäs och en skvätt limejuice i en liten skål.
Värm tortillas i 30-60 sek på en tallrik i mikron. Alternativt packa in dem i aluminiumfolie och värm i ugnen i 5 min.
Sätt fram alla ingredienser på bordet.
Bygg tortillas med köttfärs, morot och srirachamajonnäs.
Servera med limeklyftor.