Skip to main content
Asiatiska blandfärsnudlar
Asiatiska blandfärsnudlar

Asiatiska blandfärsnudlar

med champinjoner och purjolök

Med våra lättlagade blandfärsnudlar trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker, som dessutom tar under en halvtimme att svänga ihop.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

250 g

Blandfärs

150 g

Udonnudlar, torkade

75 g

Asiatisk woksås

1 st

Vitlöksklyfta

35 g

Tomatpuré

1 st

Morot

200 g

Champinjoner

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3265 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett33.7 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker20.2 g
Kostfiber8.9 g
Protein36.9 g
Salt3.3 g
Potassium400 mg
Calcium3 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen.

Grovhacka svamp.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp, den vita delen av purjolöken och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Tillsätt färs
2

Tillsätt blandfärs till pannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt tomatpuré och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Rör ner sparat nudelvatten, sojasås, asiatisk woksås och salt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt nudlar
5

Vänd ner nudlar i pannan.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och garnera med den gröna delen av purjolöken.