
Med våra lättlagade blandfärsnudlar trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker, som dessutom tar under en halvtimme att svänga ihop.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250 g
Blandfärs
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
35 g
Tomatpuré
1 st
Morot
150 g
Champinjoner, skivade
½ st
Purjolök
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Sparat nudelvatten
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp, den vita delen av purjolöken och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Tillsätt blandfärs till pannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en
kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt tomatpuré och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör ner sparat nudelvatten, sojasås, asiatisk woksås och salt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Vänd ner nudlar i pannan.

Lägg upp nudlar i skålar och garnera med den gröna delen av purjolöken.