Skip to main content
Asiatiska blandfärsnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska blandfärsnudlar

Asiatiska blandfärsnudlar

med champinjoner och purjolök

Med våra lättlagade blandfärsnudlar trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker, som dessutom tar under en halvtimme att svänga ihop.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

250 g

Blandfärs

150 g

Udonnudlar, torkade

75 g

Asiatisk woksås

1 st

Vitlöksklyfta

35 g

Tomatpuré

1 st

Morot

200 g

Champinjoner

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3279 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett34.2 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker20.5 g
Kostfiber8.9 g
Protein36.9 g
Salt3.3 g
Potassium400 mg
Calcium3 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen.

Grovhacka svamp.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp, den vita delen av purjolöken och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Tillsätt färs
2

Tillsätt blandfärs till pannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt tomatpuré och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Rör ner sparat nudelvatten, sojasås, asiatisk woksås och salt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt nudlar
5

Vänd ner nudlar i pannan.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och garnera med den gröna delen av purjolöken.