topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk sallad

Asiatisk sallad

med jordnötsdressing och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Fräscht, gott och snabblagat är dagens melodi, och denna asiatiska sallad lämnar ingen besviken. Krispig spetskål, riven rödbeta och grönkål blandas med skuren paprika, salladslök och gemsallad till en matig sallad, och apelsinbitar står för frisk och färgglad syra. Servera med stekt ägg och toppa med chili, koriander och cashewnötter, och så rättens största behållning - den ruskigt goda jordnötsdressingen som gör varje tugga till ren njutning.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

1

Ingefära

1

Lime

1

Röd paprika

1

Salladslök

90

Sallad

1

Apelsin

100

Sataysås

(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)

1

Röd chili

150

Kålmix

20

Cashewnötter

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

½

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)154 kcal
Energi (kJ)644 kJ
Fett9.63 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater7.67 g
varav socker3.1 g
Protein8.87 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Skär eller riv gemsalladen i stora bitar. Grovhacka koriander och cashewnötter. Skala och skär apelsin i 1 cm stora bitar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten. 

Fräs ingefära
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills den doftar ljuvligt och inte längre är rå.

Blanda dressing
3

Överför ingefäran till en skål och blanda den med sataysås, limezest, en skvätt limejuice, socker* och sojasås. Blanda väl.

Stek ägg
4

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja*. Stek ägg* i 3-6 min, beroende på hur du föredrar dem.

Förbered sallad
5

Kärna ur och skiva chili tunt. Blanda kålmix, paprika, salladslök, gemsallad, apelsinbitar och hälften av koriandern i en stor salladsskål. Tillsätt 1/4 av jordnötsdressingen, en skvätt limejuice och blanda runt.

Servera
6

Fördela den krispiga asiatiska salladen mellan era tallrikar och toppa med stekt ägg. Garnera med cashewnötter, chili (starkt!) och resterande koriander. Servera med jordnötsdressig och limeklyftor vid sidan av.