Asiatisk sallad

Asiatisk sallad

med jordnötsdressing och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Snabblagad

Fräscht, gott och snabblagat är dagens melodi, och denna asiatiska sallad lämnar ingen besviken. Krispig spetskål, riven rödbeta och grönkål blandas med skuren paprika, salladslök och gemsallad till en matig sallad, och apelsinbitar står för frisk och färgglad syra. Servera med stekt ägg och toppa med chili, koriander och cashewnötter, och så rättens största behållning - den ruskigt goda jordnötsdressingen som gör varje tugga till ren njutning.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterFiskglutenjordnöttersojaägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Ingefära

1 st

Lime

1 st

Röd paprika

1 st

Salladslök

1 st

Gemsallad

1 påse

Koriander

1 st

Apelsin

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

100 g

Sataysås

(InnehållerFisk, gluten, jordnötter, soja)

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Chili

150 g

Kålmix, förskuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker*

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2036 kJ
Energi (kcal)487 kcal
Fett16 g
varav mättat4 g
Kolhydrater39 g
varav socker29 g
Kostfiber9 g
Protein15 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor.Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.Skiva salladslök tunt. Skär eller riv gemsalladen i stora bitar.Grovhacka koriander och cashewnötter. Skala och skär apelsin i 1 cm stora bitar.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills den doftar ljuvligt och inte längre är rå.

3

Överför ingefäran till en skål och blanda den med sataysås, limezest, en skvätt limejuice, socker* och sojasås. Blanda väl.

4

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja. Stek ägg i 3-6 min, beroende på hur du föredrar dem.

5

Kärna ur och skiva chili tunt.Blanda kålmix, paprika, salladslök, gemsallad, apelsinbitar och hälften av koriandern i en stor salladsskål.Tillsätt 1/4 av jordnötsdressingen, en skvätt limejuice och blanda runt.

6

Fördela den krispiga asiatiska salladen mellan era tallrikar och toppa med stekt ägg. Garnera med cashewnötter, chili (starkt!) och resterande koriander. Servera med jordnötsdressig och limeklyftor vid sidan av.