HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Sallad
topBanner
Asiatisk sallad

Asiatisk sallad

med jordnötsdressing och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Snabblagad

Fräscht, gott och snabblagat är dagens melodi, och denna asiatiska sallad lämnar ingen besviken. Krispig spetskål, riven rödbeta och grönkål blandas med skuren paprika, salladslök och gemsallad till en matig sallad, och apelsinbitar står för frisk och färgglad syra. Servera med stekt ägg och toppa med chili, koriander och cashewnötter, och så rättens största behållning - den ruskigt goda jordnötsdressingen som gör varje tugga till ren njutning.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojafiskjordnötternötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Koriander

100 g

Ingefära

20 g

Lime

2 st

Röd paprika

½ tsk

Salladslök

Gemsallad

Apelsin

Sataysås

(Innehållergluten, soja, fisk, jordnötter)

Chili

Kålmix

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)644.4927 kJ
Energi (kcal)154.0375 kcal
Fett9.625 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater7.6675 g
varav socker3.1 g
Protein8.87 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Skär eller riv gemsalladen i stora bitar. Grovhacka koriander och cashewnötter. Skala och skär apelsin i 1 cm stora bitar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten. 

2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills den doftar ljuvligt och inte längre är rå.

3

Överför ingefäran till en skål och blanda den med sataysås, limezest, en skvätt limejuice, socker* och sojasås. Blanda väl.

4

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja*. Stek ägg* i 3-6 min, beroende på hur du föredrar dem.

5

Kärna ur och skiva chili tunt. Blanda kålmix, paprika, salladslök, gemsallad, apelsinbitar och hälften av koriandern i en stor salladsskål. Tillsätt 1/4 av jordnötsdressingen, en skvätt limejuice och blanda runt.

6

Fördela den krispiga asiatiska salladen mellan era tallrikar och toppa med stekt ägg. Garnera med cashewnötter, chili (starkt!) och resterande koriander. Servera med jordnötsdressig och limeklyftor vid sidan av.