topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med japansk gurksallad och ingefärsstekta grönsaker

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi startar med kycklingstrimlor som får ett spännande twist av att blandas med den goda asiatiska woksåsen. Kycklingen serveras med ett krämigt vitlöksris, som sköter sig själv på spisen! Så har du tid att göra den goda japanska gurksalladen, och att steka grönsaker med ingefära.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:glutensojasesamsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

½ st

Ekologisk lime

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2266 kJ
Energi (kcal)541 kcal
Fett7 g
varav mättat2 g
Kolhydrater76 g
varav socker11 g
Protein42 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna gurka i 1 cm stora bitar och placera i en skål. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och massera den med händerna. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 2-3 min.

3

Häll av vätskan från gurkan. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Blanda gurkan med rostade sesamfrön, hälften av sojasåsen och limejuice [1/2 st | 1 st], och blanda väl.

4

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare. Grovhacka pak choi. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi, ingefära, limezest, resterande vitlök och resterande sojasås i 2-3 min. Tillsätt morotsband och stek i ytterligare 1 min.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, krydda med salt* och peppar*, och stek under omrörning i 4-5 min tills gyllene och genomstekt. Ta av från värme och tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P].

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp vitlöksris, kyckling och ingefärsstekta grönsaker i skålar. Skeda över resterande sås över kycklingen. Toppa med gurksallad.