
Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Jasminris
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Ekologisk lime
2
Morot
1
Salladslök
20
Jordnötter
300
Fläskkotlett hel
1
Koriander
150
Förskuren spetskål
40
Sweet chilisås
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
3
Vatten (steg 1)

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

Skär kött i ca 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn kött i 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning.

Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1-2 min.

Fördela vitlöksris, fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor.

