topBanner
Asiatisk-inspirerat fläskkött

Asiatisk-inspirerat fläskkött

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Ekologisk lime

2 st

Morot

1 st

Salladslök

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Fläskkotlett hel

1 påse

Koriander

150 g

Förskuren spetskål

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

½ tsk

Socker* (steg 2)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2823 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett15 g
varav mättat5 g
Kolhydrater91 g
varav socker22 g
Protein43 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

2

Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

3

Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

4

Skär kött i ca 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn kött i 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning.

5

Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1-2 min.

6

Fördela vitlöksris, fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor.