Asiatisk-inspirerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerat fläskkött

Asiatisk-inspirerat fläskkött

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:
Lättlagad
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Ekologisk lime

2

Morot

1

Salladslök

20

Jordnötter

300

Fläskkotlett hel

1

Koriander

150

Förskuren spetskål

40

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Socker (steg 2)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2534 kJ
Fett9.8 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker21 g
Protein40.37 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

Blanda sås
2

Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

Förbered grönsaker
3

Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

Stek kött
4

Skär kött i ca 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn kött i 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1-2 min.

Servera
6

Fördela vitlöksris, fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor.