HelloFresh
topBanner
Asiatisk-inspirerat fläskkött

Asiatisk-inspirerat fläskkött

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Ingefära

1 st

Lime

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

200 g

Spetskål

2 st

Morot

1 st

Salladslök

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Fläskkotlett hel

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

3.5 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

1.5 msk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3234 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett26 g
varav mättat11 g
Kolhydrater90 g
varav socker20 g
Kostfiber9 g
Protein45 g
Kolesterol0 mg
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

2

Skala och riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

3

Strimla spetskål tunt. Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.