Asiatisk-inspirerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerat fläskkött

Asiatisk-inspirerat fläskkött

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

300

Fläskkotlett hel

1

Koriander

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lime

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Spetskål

2

Morot

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

¼

Salt

4.5

Socker

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2676 kJ
Fett20.1 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater76.98 g
varav socker12.3 g
Protein38.79 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

Blanda marinad
2

Skala och riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

Förbered grönsaker
3

Strimla spetskål tunt. Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

Stek köttet
4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

Servera
6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.