topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med ris och stekta grönsaker

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även lök, vitlök och wokmix, och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt ris och färsk salladslök.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Lågkalori
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Wokmix

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 st

Morot

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Honung

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2652 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett13.9 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater85 g
varav socker19.2 g
Protein40.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära [1/2 st, 2P].

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Riv morot (oskalad).

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Skär kött i strimlor på en separat skärbräda och blanda dem med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], salt och peppar i en skål. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och Ginger Ninja i 2-3 min, tills lätt brynt och nästan genomstekt.

Stek grönsaker
4

Tillsätt vitlök och vit salladslök till stekpannan, och stek i 1-2 min, tills lätt mjuka.

Tillsätt wokmix och morot, och stek i 2-3 min.

Tillsätt sås
5

Blanda sojasås och sweet chilisås i en liten skål.

Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen i stekpannan. Sjud i 1-2 min tills den har tjocknat.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Toppa med fläskwok.

Strö över grön salladslök.