Skip to main content
Asiatisk fläskgryta

Asiatisk fläskgryta

med citrongräsris och stekta grönsaker

Vad ska vi äta i kväll? Låt oss fresta med en fantastisk fläskgryta med kokosmjölk och asiatiska smaker till middag. Vi steker fläskkött och grönsaker och tillsätter sedan kokosmjölk, kycklingbuljong och limesaft för att laga vår gryta. Sedan serverar vi den med fluffigt jasminris som kokats med citrongräs och toppar med chiliflakes. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Citrongräs

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Lime

150 g

Jasminris

4 g

Kycklingbuljong

25 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

200 g

Wokmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3332 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett36.2 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker10.9 g
Kostfiber6.2 g
Protein40.9 g
Salt5.8 g
Potassium18 mg
Calcium2 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka morot (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Stek kött
3

Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över i en skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek morot och wokmix i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1–2 min, eller tills väldoftande.

Laga gryta
5

Rör ner kokosmjölk, kycklingbuljong, vatten och sojasås i stekpannan. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Tillsätt socker, salt, en nypa peppar och en generös skvätt limesaft. Rör ner kött.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskgryta.

Garnera med chiliflakes och pressa över resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.