Argentinsk ”locro”-soppa på chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Argentinsk ”locro”-soppa på chorizo

med cannellinibönor och tortillachips

En värmande och matig soppa passar perfekt som middag på kalla kvällar. Vi hämtar inspiration från Sydamerika och lagar argentinsk locro-soppa med stekt chorizo, cannellinibönor och grönsaker. Vi toppar soppan med paprikaolja och serverar den med tortillachips.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Salladslök

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Cannelinibönor

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

Tex-Mex

2 g

Rökt paprikapulver

1 burk

Tomatpuré

½ st

Butternutpumpa

10 g

Kycklingfond

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

5 dl

Vatten till soppa

1 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3348 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett34.5 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater84.3 g
varav socker13.7 g
Protein31.6 g
Salt7.3 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av cannellinibönor.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 2 cm stora bitar.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 4–5 min, eller tills genomstekt.

3

Tillsätt pumpa, morot, tomatpuré, vitlök, salt, Tex-Mex och kycklingfond till pannan med chorizo och stek i 2–3 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 10 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

4

Under tiden, blanda rökt paprikapulver, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär salladslök i tunna skivor.

5

Skär tortillas i 3 cm breda band.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

När det återstår 4–5 min av soppans tillagningstid, tillsätt cannellinibönor och krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: 1) Håll ett öga på tortillachipsen så de inte bränns vid. 2) Mosa bönorna med en gaffel innan du tillsätter dem till soppan för en tjockare och krämigare konsistens.

6

Lägg upp soppa i skålar, ringla över paprikaolja och toppa med salladslök.

Servera med tortillachips.