En värmande och matig soppa passar perfekt som middag på kalla kvällar. Vi hämtar inspiration från Sydamerika och lagar argentinsk locro-soppa med stekt chorizo, cannellinibönor och grönsaker. Vi toppar soppan med paprikaolja och serverar den med tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Salladslök
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Cannelinibönor
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5 g
Tex-Mex
2 g
Rökt paprikapulver
1 burk
Tomatpuré
½ st
Butternutpumpa
10 g
Kycklingfond
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
5 dl
Vatten till soppa
1 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till soppa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av cannellinibönor.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–5 min, eller tills genomstekt.
Tillsätt pumpa, morot, tomatpuré, vitlök, salt, Tex-Mex och kycklingfond till pannan med chorizo och stek i 2–3 min.
Tillsätt vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 10 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Under tiden, blanda rökt paprikapulver, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär tortillas i 3 cm breda band.
Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
När det återstår 4–5 min av soppans tillagningstid, tillsätt cannellinibönor och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: 1) Håll ett öga på tortillachipsen så de inte bränns vid. 2) Mosa bönorna med en gaffel innan du tillsätter dem till soppan för en tjockare och krämigare konsistens.
Lägg upp soppa i skålar, ringla över paprikaolja och toppa med salladslök.
Servera med tortillachips.